Vesti
Hodžaj: Priština za nastavak dijaloga, ali sa jasnim ciljevima

10:27, 21.04.2017

|

Izvor: RTS

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je Priština posvećena nastavku dijaloga sa Beogradom, sa jasno merljivim ciljevima, ističući "uzajamno priznavanje kao dve nezavisne i suverene države".
Foto Tanjug
"Bez uzajamnog priznavanja dijalog nema smisla", rekao je Hodžaj, a prenosi prištinski list Zeri.

List citira poznavaoce međunarodnih odnosa i evropskih integracija u Prištini, koji kažu da Priština mora da promeni ljude koji je predstavljaju u dijalogu i svoj pristup dijalogu sa Beogradom.

Oni smatraju da "insistiranje na direktnom priznavanju tokom dijaloga treba da bude bezuslovno". Priština, prema analitičarima, nije do sada iskoristila sve mogućosti dijaloga, tako da je neophodna duboka promena formata dijaloga.

Restruktuiranje dijaloga podržao je i kosovski premijer Isa Mustafa, koji je na četvrtu godišnjicu Briselskog sporazuma rekao da ne bi bilo razumno da dijalog bude nastavljen na dosadašnji način.

Ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri, rekla je da ne zna kada će dijalog biti nastavljen, navodeći rezoluciju kosovske skupštine o prekidu dijaloga dok je Ramuš Haradinaj u rukama francuskih pravosudnih vlasti, koje razmatraju zahtev Srbije o njegovom izručenju.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design