:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 20, 2018   12:05

0

197

Hrvatska predsednica odala poštu žrtvama Jasenovca


Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da nijedan politički cilj ni poredak ne mogu opravdati zločine koji se čine u njegovo ime.



"Republika Hrvatska kao demokratska država, nastala na zasadama svih pozitivnih vrednosti istorijske borbe hrvatskoga naroda za slobodu, među kojima je i antifašizam, bezrezervno osuđuje zločine počinjene u ovom logoru te s poštovanjem trajno čuva sećanje na sve njegove žrtve, u jedinstvenoj opredeljenosti za poštovanje ljudskih prava svih svojih građana, kao jemstva napretka i mira", napisala je Grabar Kitarovićeva u Knigu utisaka.



Ona je u Spomen-park Jasenovac došla u pratnji Ivana Zvonimira Čička, izaslanika predsednice na državnoj komemoraciji žrtvama ustaškog koncentracionog logora Jasenovac koja će biti održana u nedelju, 22. aprila, saopšteno je iz Kabineta hrvatske Predsednice.



I ove, kao i prethodnie dve godine, komemoracije u Jasenovcu se održavaju odvojeno - najpre su komemoraciju održali predstavnici Jevrejskih organizacija u Hrvatskoj, zatim će sutra to učiniti predstavnici antifašističkih organizacija i Srpskog nacionalnog veća, a u nedelju će biti održava državna komemoracija.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva