:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2017   12:05

0

107

Ilegalni migranti ne smeju ugrožavati život građana Srbije

"Svi oni koji nisu hteli da budu deo našeg azilnog sistema, koji nisu imali odgovarajuće dokumente i koji su ugrožavali svakodnevni život građana Šida - nisu mogli više da se zadržavaju na teritoriji opštine Šid", rekao je Vulin.

Ministar je istakao da je Vlada Srbije obezbedila dovoljan broj smeštajnih kapaciteta u skladu sa najvišim svetskim standardima i da zato nema nijednog opravdanja da bilo ko bude van njih.

"Vlada Srbije će nastaviti da se humano i odgovorno odnosi prema svim migrantima i ljudskoj nevolji koja ih je dovela ovde ali nikada neće dozvoliti da se svakodnevni život naših građana na bilo koji način ugrožava kao i da se ne poštuje zakon. Kao što pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije ne dozvoljavaju da se na našu teritoriju ulazi ilegalno, tako ne dozvoljavamo ni da se ona ilegalno napušta i da se treet migrantske krize na taj način prenosi i na druge zemlje", naveo je ministar.

Vulin je rekao da neće dozvoliti da "se kriminalci koriste mukom migranata i da ih prebacuju", kao što neće dozvoliti ni da se migrnati zadržavaju bez odgovarajućih papira i odgovarajućih zakonskih rešenja.

On je ponovo izrazio zahvalnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i ministru Stefanoviću na ličnom angažovanju, strpljenju i vođenju računa da se ne primeni sila, da se zakon poštuje, ali i da se dostojanstvo migranata sačuva, baš kao što se čuva svakodnevni život i bezbednost građana Srbije.

U jutrošnjoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pronađeno je oko 100 migranata koji su odvedeni i raspoređeni po ostalim kampovima širom Srbije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva