:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2017   12:05

0

141

Istrage protiv sudija, Tužilaštvo traži kaznu zatvora


Tužilaštvo za organizovani kriminal podneo je optućni predlog Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu.



Nakon sprovedene istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, utvrđeno je da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Gojko Lazarev, izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.



Dragan Cvetinović, takođe se tereti za dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, a okrivljena Olivera Lazarević za jedno krivično delo.



Okrivljenom Draganu Radivojeviću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, kao i Dušanu Dozetu.



"Okrivljeni Gojko Lazarev se tereti da je kao predsednik Višeg suda u Šapcu zloupotrebio službeni položaj na taj način što je omogućio usvajanje vanrednog pravnog leka, zahteva za ponavljanje krivičnog postupka iako za to nije bilo osnova i na taj način omogućio da Dušan Dozet izbegne stupanje na izvršavanje kazne zatvora u trajanju od sedam meseci na koju je osuđen pravnosnažnom presudom Višeg suda Šapcu 2014. godine", navedeno je u saopštenju.



Ističe se da su na izvršenje navedenog krivičnog dela okrivljenog Lazareva podstrekavali Dragan Cvetinović, predsednik Osnovnog suda u Loznici i okrivljeni Dragan Radivojević i Dušan Dozet, a u izvršenju istog mu je pomogla okrivljena Olivera Lazarević, sudija Osnovnog suda u Loznici.



"Takođe, okrivljeni Lazarev i Cvetinović se terete da su kao predsednici sudova koji su odlučivali o zahtevima za odlaganje kazne zatvora osuđenim licima, iste neosnovano usvajali i time omogućili da osuđena lica odlažu po nekoliko godina stupanje na izvršavanje zatvorske kazne kako bi ista zastarela", navelo je Tužilaštvo u saopštenju.



Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo da se nakon održanog glavnog pretresa i izvođenja predloženih dokaza svi okrivljeni osude na bezuslovne kazne zatvora.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva