:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2017   12:05

0

116

Izetbegović: Bošnjaci treba da podvuku liniju

Izetbegović je, u Kaknju na godišnjici osnivanja SDA u tom gradu, konstatovao da je sve to počelo da se dešava od 2006. godine kada je, kako je rekao, srušen Aprilski paket.

Takozvani Aprilski paket sadržao je predlog određenih ustavnih promena zasnovanih na Dejtonskom sporazumu, ali je tadašnji član Predsedništva BiH Haris Silajdžić odbio da ga potpiše zbog uverenja da on vodi u raspad BiH.

"Od tada nas je međunarodna zajednica počela ostavljati same i mi to treba da shvatimo. Treba podvući liniju i videti šta nam je činiti", rekao je Izetbegović i istakao da je u poslednjih desetak godina uočljivo jačanje antibosanskih snaga i pokušaja postizanja ratnih ciljeva mirnodopskim sredstvima.

Poručio je da će prvo biti napadnuta istina i da će doći do, kako je rekao, pokušaja relativizacije činjenica.

"Dodik odlikuje ratne zločince i šalje po njih avione, a u Srebrenici su na dan ukopa žrtava genocida pokušali nove provokacije koje smo sprečili. Vrh HDZ-a redovno dočekuje ratne zločince i vrši pritisak na pravosuđe da ne procesuiraju zločine", naveo je Izetbegović.

Bošnjake je pozvao na "politiku suprotstavljanja" jer, kako je rekao, oni brane svoje interese i interese države BiH.

Naveo je i da će morati da traži alternativu HDZ-u, jer umesto dogovora sa Bošnjacima oni, kaže, razgovaraju sa Dodikom, koga smatra rušiteljem BiH.

"Pored ovoga, tu je i (lider SBB Fahrudin) Radončić koji je rekao da je SDA platila da se ubije srpski svat sa ciljem otpočinjanja rata. I evo, Avaz počinje da optužuje Aliju Izetbegovića, a time i sve nas da smo krivi za rat", istakao je Izetbegović.

Poručio je da Radončiću to nikada neće oprostiti i da je lider SBB, kako je rekao, sa njim završio, preneli su mediji u BiH.

"Svašta je govorio, ali za Aliju i Armiju mu ne mogu oprostiti", zaključio je Izetbegović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva