:

:

TV Most

clock

Januar 31, 2017   12:59

0

494

Jovo Popović dobitnik Svetosavske nagrade

Popović je istakao svoje zadovoljstvo povodom dobijanja nagrade.

„Ovo je velika satisfakcija za mene kao čoveka. Ovo ne bih mogao da postignem da nije mojih saradnika, da nije podrške studenata i moje porodice. Mi ćemo se truditi da kvalitet života studenata i cele akademske zajednice, za dobrobit celog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji bude na što boljem i većem nivou“ rekao je Popović.

Kako stoji u obrazloženju, Popović je ovu nagradu dobio zbog „roditeljskog odnosa prema studentima i podređivanju ličnog interesa zajednici i svojim vaspitanicima“.

Student prorektor Nemanja Biševac čestitao je Popoviću na nagradi.

„Mislim da je nagrada otišla u prave ruke, i da je potpuno zaslužena. Studentski parlament nikada nije imao bolju saradnju sa direktorom. Konstantno smo u kontaktu i zajedno radimo mnogo stvari za naše studente. najbolčji pokazatelj dobrog rada i saradnje je povećanje od 20 procenata u potražnji za mestom u studentskim domovima“ rekao je Biševac.

Predsednik Studentskog parlamenta i novi predsednik Studentske konferencije udruženja studenata (SKONUS) Milan Savić rekao je da je Studentski parlament nominovao Popovića za Svetosavsku nagradu.

„Naši studenti, kao korisnici, su pokazali zadovoljstvo korišćenjem i uslugama studentskog centra. Ja sam obišao sve studentske centre u svim gradovima u Srbiji i možemo slobodno reći da je naš studentski centar među prvima po studentskom standardu, ishrani, bezbednosti. Dovoljno je reći da mi ovde imamo više kapaciteta nego centri u Nišu i Kragujevcu zajedno.“

Svetosavsku nagradu dodeljuje Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Studentski centar Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je, kao institucija, već dobio ovu nagradu 2011.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva