:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 13, 2018   16:18

0

226

KM: Bratimljenje škola iz Banja Luke i Kosovske Mitrovice


Poštovanje i razvijanje prijateljskih odnosa, razmena iskustava , kao i obostrano zalaganje za očuvanje srpskih institucija, zajedničke istorije i kulturnih vrednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, osnovni su ciljevi bratimljenja škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama  „ Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice i Javne ustanove Centra „Zaštiti me“ iz Banja Luke.



„Ne postoji neko ko neće razumeti potrebe ove dece, ali ljudi se najbolje razumeju kada rade isti posao , kada su im želje i misli iste i upravo je to povezalo ove dve ustanove, prvenstveno struka i humani rad, želja da sačuvamo srpske institucije gde god ima i dokle god bude srpskog naroda“, rekla je Marta Popović, direktorka škole „Kosovski božur“ .



  Zorica Kuzmanović-Vasilić, direktorka  Centra „Zaštiti me“ iz Banja Luke je istakla da je srećna što je na Kosovu i Metohiji i što će svi zajedno dočekati srpsku Novu godinu.



„Danas su suvišne reči, danas govore srca, nas Srba sa Kosova i Metohije i Republike Srpske. Ne zaboravite da smo svi jedno, a nikada odvojeno, svi smo jedni sa drugima, a nikada pored drugih“, naglasila je Kuzmanović-Vasilić.



Bratimljenje ove dve ustanove, koje u korenu svog postojanja , pre svega, imaju utemeljenu humanost,inicirao je direktor OŠ „Branko Radičević“ iz Kosovske Mitrovice, škole koja je pobratim sa OŠ „Sveti Sava“ iz Banja Luke , a podrška kao i uvek nije izostala ni od opštine Severna Mitrovica.



„Želim vam uspešnu saradnju i na obrazovnom planu, a i da stvorite stručni tim koji će jedni drugima pomagati u daljem radu i mislim da nisam napravio lošu stvar kada sam predložio da se ove dve škole pobratime i da će ovo trajati dugo“, rekao je Ivan Zaporožac, direktor OŠ „Branko Radičević“.



„Ono što vi radite je na vrhu lestvice humanog rada i naša opština treba da bude ponosna na sve ono što vi radite, i nikada nećeti biti uskraćeni za podršku koju mi možemo da vam pružimo“, rekla je Adrijana Hodžić, šefica administracije opštine Severna Mitrovica.



Ovaj svečani dan uveličali su kulturnim programom oni, koji pre svih, znaju šta je iskrena ljubav i humanost, polaznici škole „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva