:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 18, 2018   12:05

0

267

Kocijančić: Što pre nastaviti dijalog


"EU pozdravlja direktnu telefonsku komunikaciju presednika Vućiča i predsednika Tačija i njihov dogovor da se nastavi dijalog kome posreduje EU odnosno da se dalje normalizuju odnosi", navela je Kocijančić u izjavi za Tanjug.



Naglasila je da je nastavak dijaloga po svim pitanjima koja su od zajedničkog interesa "jedini način da se osigura trajna stabilnost na Kosovu, u Srbiji i celoj Evropi".



Maja Kocijančič je ponovila da će kroz dijalog obe strane biti u mogućnosti i na napreduju u svojim EU integracionim planovima.



"EU radi na tome da se dijalog dve strane nastavi što je pre moguće", poručila je Kocijančič.



Ponovila je da je implementacija svega dogovorenog u dijalogu obaveza koju su obe strane prihvatile i koja će odrediti brzinu njihovog napretka na putu ka EU.



Na pitanje Tanjuga o saradnji Beograda i Prištine na istrazi ubistva Olivera Ivanovića u EU kažu da se "tragično ubistvo Olivera Ivanovića mora bez odlaganja istražiti, a počinioci izvesti pred lice pravde".



"Saradnja između organa nadležnih za sprovođenje zakona sa obe strane biće važna za uspeh kosovske policije i istragu koja se odvija u skladu sa dogovorom o pravosuđu i policiji postignutim u okviru dijaloga", izjavila je Kocijančič.



U Briselu navode da je ubistvo Olivera Ivanovića gnusan čin i da je istraga u cilju identifikacije počinilaca u toku.



 



Ponavlja se da su ovonedeljni tehnički razgovori delegacija Beograda i Prištine prekinuti kako bi se obe strane fokusirale na ovaj tragičan događaj.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva