:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2018   09:05

0

212

Koncert hora "Aleksandrov" ispred Hrama Svetog Save


Jednoipočasovni koncert na platou ispred Hrama Svetog Save besplatan je za posetioce, a nastup počinje u 20:30 časova.


Ansambl Aleksandrov čuven je po repertoaru koji govori o hrabrosti i odvažnosti sovjetskih vojnika, i redovno nastupa na svečanim događajima posvećenim datumima Velikog otadžbinskog rata, kako u Rusiji tako i izvan nje, ali i na proslavama važnih praznika kao što su Dan pobede, Dan branilaca otadžbine, Međunarodni dan žena.


 


"Dan Pobede" jedna je od najdražih pesama sovjetskog naroda o Velikom Otadžbinskom ratu, dok je numera "Išao sam iz Berlina" pesma puna života koju su pevali sovjetski vojnici i pobednici, vraćajući se iz Berlina svojim kućama.


 


Obe ove numere biće izvedene na beogradskom koncertu, kao i pesma "Ždralovi", posvećena svim poginulim vojnicima i večnom sećanju na njih.


 


U pesmama ansambla Aleksandrov neretko se pominje i ljubav, a na repertoaru pripremljenom za beogradsku publiku naći će se i čuvena "Kaćuša", pesma o istoimenoj devojci koja svojom pesmom šalje pozdrave voljenom vojniku i graničaru.


 


"Nikada neću zaboraviti te prekrasne oči. Probudile su moje srce. Bolje da ih više ne srećem" stihovi su romanse "Crne oči" koju će publika u subotu takođe imati priliku da čuje, a tu je i neizostavna "Kaljinka", velika ruska narodna pesma koja je postala vizit - karta Ansambla.


 


Koncert ispred Hrama Svetog Save biće prvi put da Akademski ansambl pesama i igara Ruske armije "Aleksandrov" nastupa pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom, i to u punom sastavu koji broji 112 članova: 50 članova hora, 30 članova orkestra, četiri soliste i 26 igrača, pod vođstvom dva dirigenta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva