TV Most - Kongresmeni: Tramp Moskvi poslao poruku o slabosti SAD
Vesti
Kongresmeni: Tramp Moskvi poslao poruku o slabosti SAD

21:00, 16.07.2018

|

Izvor: Tanjug

Pojedini istaknuti republikanski i demokratski članovi Kongresa SAD oštro su kritikovali predsednika Donalda Trampa jer, kako navode, nije uputio snažno upozorenje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu o mešanju u američke izbore.
Foto: Tanjug/AP, arhiva

Američki predsednik je zapravo, ocenjuju kongresmeni, poslao Moskvi poruku o slabosti SAD, prenosi Rojters.


"Predsednik Tramp je propustio priliku da Rusiju odlučno učini odgovornom za mešanje 2016. i da uputi snažno upozorenje u vezi sa budućim izborima. Takav odgovor predsednika Trampa će Rusija videti kao znak slabosti i to će stvoriti daleko više problema nego što će ih rešiti", izjavila je senatorka Lindzi Grejem, visoko rangirani član Republikanske partije i član Komiteta Senata za oružane snage.


 


Grejemova je tim rečima komentarisala Trampove izjave na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom posle samita u Helsinkiju.


 


Tramp je, stojeći pored Putina pred novinarama, rekao da nema razloga da smatra da je Rusija hakovala američke izbore 2016. kako bi njemu pomogla da pobedi i istakao da je Putin to "izuzetno snažno porekao".


 


Lider demokrata u Senatu Čarls Šumer rekao je da je Trampov pristup u Helsinkiju bio bez presedana za jednog lidera SAD.


 


"Da predsednik SAD stane na stranu predsednika Putina protiv sprovođenja američkog zakona, američkih vojnih zvaničnika i američkih obaveštajnih službi je nesmotreno, opasno i dokaz je slabosti", ocenio je Šumer.


 


Još jedan republikanski senator, Džef Flejk, okarakterisao je Trampove reči kao "sramotne".


 


"Nikad nisam ni pomislio da ću doživeti dan kada će naš američki predsednik stati pored ruskog predsednika i okriviti SAD za rusku agresiju. To je sramotno", zaključio je Flejk.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design