Vesti
Kosovskoj vladi dostavljen izveštaj o radu na statutu ZSO

09:58, 23.06.2018

|

Izvor: Radio Kontakt plus, N1

Ministarstvo administriranja lokalne samouprave (MALS) predalo je kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju izveštaj o radu na izradi Statuta Zajednice opština sa srpskom večinom (ZSO).

Na pitanje radija Slobodna Evropa, MALS je odgovorilo da je rukovodeća ekipa za izradu Statuta imala redovne sastanke sa ministrom administriranja lokalne samouprave i da je takođe ministru dostavljalo izveštaje o radu.


"Ministarstvo je te izveštaje predalo kabinetu premijera kako bi se informisao u vezi sa radom ekipe i merama koje su preduzete", kaže se u pismenom odgovoru MALS-a.


U kabinetu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja su izjavili da su primili jedan izveštaj od radne grupe za izradu Statuta ZSO.


Koordinator tehničkog dela dijaloga sa Srbijom Avni Arifi je za Slobodnu Evropu rekao da razmatraju izveštaj i da će nakon analize dati potrebnu ocenu.


Ističući da će Kosovo ostvariti sporazum o ZSO, Arifi je na sastanku sa zvaničniicma EU i 28 zemalja članica EU, 18. juna u Briselu izjavio kako Asocijacija opština sa srpskom većinom (ZSO) neće imati izvršna ovlašćenja, već će biti asocijacija u okviru kosovskog Ustava i zakona.


Na izvršnim ovlaščenjima insistira zvanični Beograd.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design