:

:

TV Most

clock

April 21, 2018   12:05

0

212

Linta: Diskriminacija Srba u Federaciji BiH


Linta je istakao da se Srbi u Federaciji BiH nalaze u tragičnoj situaciji jer se suočavaju sa diskriminacijom u zapošljavanju, obrazovanju, raspodeli sredstava u budžetima opština, gradova, kantona i federacije, otimanjem imovine i brojnim drugim problemima, saopštila je Informativna služba Saveza Srba iz regiona.


 


Strateški cilj srpskog naroda u Federaciji BiH jeste borba za opstanak i njegova kolektivna politička i ljudska prava, rekao je Linta i dodao da je, zbog toga, najvažniji zadatak da se postigne jedinstvo srpskog naroda u FBiH i ojačaju političke pozicije Srba u kantonima i Sarajevu.


 


Kako je istakao, to konkretno znači da je jedinstveni nastup srpskih političkih stranaka i organizacija u FBiH jedina šansa da Srbi ostvare dobar rezultat na predstojećim izborima u BiH u oktobru ove godine i izaberu svoje legitimne i autentične predstavnike.


 


Linta je pozvao sve srpske stranke u FBiH da započnu razgovore i kroz razmenu mišljenja i ideja dođu do zajedničkog programa i zajedničke srpske liste.


 


"Pitanje jedinstva Srba u Federaciji BiH je pitanje njihovog opstanka i način da pokušaju da odlučuju o svojoj sudbini kao druga dva naroda u FBiH. Ne postoji druga mogućnost da se Srbi u FBiH izbore za svoja prava i opstanak jer su suviše malobrojni i slabi a njihov broj se smanjuje iz godine u godinu", rekao je Linta.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva