:

:

TV Most

clock

April 28, 2017   12:05

0

133

Ljajić: Tragično što više niko ne pominje žrtve

"Ono što je najtragičnije je da niko više ne pominje žrtve niti porodice žrtava. ÄŒak u odluci suda u Hagu, koji je oslobodio Haradinaja, izričito stoji da je nesumnjivo utvrđeno da su zločini počinjeni, problem je samo ddto nisu imali dokaze koji bi doveli Haradinaja u vezu sa zločinama", rekao je Ljajić za TV N1.

Кako je naveo optužnica ostaje na snazi, da javni tužilac u Francuskoj ima rok od pet dana da uloži žalbu, ali je i podsetio i da je prilikom hapšenja Haradinaja rekao da ne treba očekivati previše i da su šanse male da bude izručen.

„Videćemo da li će Specijalni sud na Кosovu imati hrabrosti da procesuira one koji su počinili ratne zločine, odnosno da li je formiran samo da se zamažu oči porodicama žrtava ili ima ozbiljnu nameru da procesuira sve koji su počinili zločine na Кosovu”, rekao je Ljajić.

Reakciju Srbije na tu odluku suda u Кolmaru Ljajić je ocenio kao „pravu i odmerenu”.

Govoreći o situaciji u Makedoniji Ljajić je rekao da je to regionalni problem, ali ne u smislu mogućnosti prelivanja, već efekta kako to izgleda „nekome spolja”.

„Makedonija je deo Balkana i oni to posmatraju da se Balkan ponovo definiše kao neuralgično područje, zona konflikta i to je odvraćajući element od investicija. Politička stabilnost je preduslov da neko uloži u ovo područje, dakle šalje se loša slika ne samo za Makedoniju već i region”, kaže Ljajić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva