:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2017   12:05

0

114

Mekejn: Izbori u CG bili poslednja prilika za Rusiju

Mekejn je u autorskom tekstu, koji prenose podgoričke Dnevne novine, naveo da je to bila i poslednja prilika da Rusija ponovo utvrdi svoj uticaj u jugoistočnoj Evropi.

"Zbog toga nije bilo nikakve sumnje da će Rusija pre izbora vršiti veliki pritisak na Crnu Goru", naveo je Mekejn.

Kako kaže, Rusija je već bila optužena za podstrekivanje antivladinih demonstracija i finansiranje opozicionih partija.

"Ipak, malo ko bi pogodio koliko je Rusija spremna daleko da ide. Ali sada znamo", piše Mekejn u tekstu pod naslovom "Zašto bi trebalo da vas brine rusko uplitanje? Nemojte ići dalje od pokušaja državnog udara u Crnoj Gori".

Američki senator smatra, naime, da bi Amerikanci trebalo da se dive hrabrosti lidera Crne Gore, koji su se, kako ocenjuje, suprotstavili pritisku Rusije i uspeli da uvedu Crnu Goru u NATO savez.

Mekejn ocenjuje da je možda i najneugodniji indikator koliko je ruski predsednik Vladimir Putin spreman da unapredi njegov "mračni i opasan pogled na svet" ono što se dogodilo u oktobru 2016. godine u, kako je kazao, maloj balkanskoj zemlji Crnoj Gori, "kada su ruski obaveštajni operativci, u srodstvu sa srpskim nacionalistima i drugima pokušali srušiti demokratski izabranu vladu Crne Gore i ubiti premijera na dan izbora".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva