:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2018   14:52

0

195

Mičel: SAD i EU žele reformisan Balkan na putu ka EU


Govoreći u sedištu fondacije Karnegi za Evropu u Briselu o interesima koje dele Amerika i Evropa, Mičel je poželeo da svet ostane slobodan, da teritorijalni integritet Evrope ostane zaštićen, da Rusija odgovara "za invaziju Ukrajine", da gradovi u SAD i Evropi budu zaštićeni od terorističkih napada...


"Da vidimo reformisan Balkan, na putu ka Evropi, kao i Evropu slobodnu od energetskih ucena Rusije", naveo je Mičel kao jedan od zajedničkih interesa u govoru, čiji je snimak objavljen na sajtu Karnegi fondacije.


On je dodao da diplomate SAD i Evrope svakodnevno rade kako bi rešile neke od najvećih svetskih problema, da sarađuju po pitanju Ukrajine, Sirije, Libana, Libije i Avganistana, u borbi protiv terorizma, svetskih zdravstvenih problema, kao i da jedni s drugima koordinišu strategije, pomoć i putovanja zvaničnika na Zapadni Balkan.


Mičel je naglasio da su prošle nedelje diplomate SAD i EU, francuske i nemačke diplomate, satima razgovarale telefonom o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i o reformi u BiH, kao i da su razgovarali sa grčkim i makedonskim zvaničnicima zbog pregovora o imenu Makedonije.


Mičel je rekao da je veoma zadovoljan napretkom koji je postignut u pregovorima Grčke i Makedonije ističući da su SAD otpočetka učestvovale u tim pregovorima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva