:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

201

Mihajlović obišla početak radova na obilaznici u Resniku

Zorana Mihajlović je navela da joj je žao što radovi nisu ranije započeti, jer su na ovoj tački velike gužve u saobraćaju, a dešavaju se i saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

"Danas počinju pripremni radovi, imali smo problema sa imovinsko-pravnim odnosima i moram da pohvalim republički Geodetski zavod, oni su to rešili za 11 parcela, a za 12. se nadam da će biti rešena danas. Sa punom mehanizacijom ćemo moći da radimo onog trenutka kada imovinske odnose budemo rešili, što je u narednih desetak dana", rekla je ministarka.

Dodala je da je važno što se počelo sa pripremnim radovima, te da će za sređivanje kružnog toka i obilaznice biti potrebno ukupno 90 miliona dinara.

"Grad Beograd, Putevi Srbije, Vlada Srbije radimo zajedno, jer postoje određene tačke u Beogradu o kojima moramo posebno da vodimo računa kada je u pitanju saobraćaj. Jedna od tih tačaka je i ova ovde, a važna je za građane, za bezbednost, za privredu", navela je ministarka.

Navela je da očekuje da, ako najveći radovi počnu u martu, radovi mogu biti završeni do kraja maja ili početka leta, te da nije sporan kružni tok, on se brzo radi, ali potrebno je završiti pristupnu saobraćajnicu.

Najavila je da ove godine, negde blizu 200 miliona dinara Putevi Srbije će uložiti u te važne tačke na teritoriji opštine Rakovice, samo u održavanje i rehabilitaciju puteva, što je, dodaje, važno za razvoj ove opštine.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da je sređivanje ove saobraćajnice jako značajno za građane Rakovice, a naročito za građane Resnika i one koji ovuda prolaze u tranzitu.

"Ovo je nešto što će nam ubrzati saobraćaj, a najviše će nam pomoći u povećanju bezbednosti saobraćaja, jer na ovoj saobraćajnici, pogotovu u toku letnje sezone, gužve su ogromne, a bezbednost je vrlo niska i sa zadovoljstvom konstatujem da počinjemo da rešavamo i taj problem, zahvaljujući Gradu Beogradu i Vladi Srbije", kazao je Kocić.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva