:

:

TV Most

clock

April 22, 2018   12:05

0

274

Mihajlović: Zabranom Vulinu krše evropske vrednosti


Sloboda kretanja i sloboda govora osnovna su prava na kojima počiva Evropska unija. Međutim, ova evropska pravila u Hrvatskoj očigledno ne važe. A ako se ovakva odluka donese u vreme kada se Srbi, Jevreji, Romi i Hrvati sećaju stradanja u ustaškom logoru Jasenovac, onda ovakva zabrana ima i jednu potpuno drugu konotaciju i poruku - kaže Mihajlovićeva.


Ona je, u saopštenju, dodala da Hrvatska ima pravo da joj se ne sviđa to što govori član Vlade Srbije, kao što se i nikome u Srbiji ne sviđa ono što poslednjih dana o Srbiji govore hrvatski zvaničnici nakon navodnog incidenta koji je izazvao predsednik SRS Vojislav Šešelj.


- Samo Srbija nije i neće biti ono predstavlja Vojislav Šešelj i mi ćemo i dalje činiti sve da sačuvamo stabilnost u regionu. S druge strane, Hrvatska pokazuje da ima mnogo, mnogo sličnih Šešelju. Jer odluku o zabrani ulaska ministru Vlade Srbije može da donese samo onaj ko je još zarobljen u politici proslošti, nacionalizma i zločina nad drugim narodima - kaže Mihajlovićeva.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva