:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2017   12:05

0

118

Mihajlovićeva sa "Behtelom" o Moravskom koridoru

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je sa delegacijom kompanije "Behtel" o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Pojate–Preljina.

"Moravski koridor je za Vladu Srbije jedan od najvažnijih projekata i ubrzano se pripremamo za početak radova, za koji verujemo da je moguć tokom 2018. godine. Raspisan je javni poziv za izradu planske dokumentacije i u toku je priprema idejnog projekta", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je namera da se projekat realizuje fazno, po deonicama, u skladu sa završetkom izrade projekata i sprovođenjem eksproprijacije.

Napomenula je da je izmena postojeće planske dokumentacije za Moravski koridor bila neophodna zbog promena na terenu posle velikih poplava u maju 2014. i potrebe da se uradi nova hidrološka studija, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade.

Predstavnici "Behtela" izrazili su zainteresovanost za učešće u realizaciji ovog projekta, a svoje predloge izneće nakon punog upoznavanja sa svim detaljima postojeće i vremenskim okvirom za završetak preostale planske i projektne dokumentacije.

Pored pitanja planske i projektne dokumentacije, razgovori o realizaciji ovog projekta moraju da obuhvate i pitanja modela finansiranja i modela ugovora, vodeći računa o zakonima i podzakonskim aktima koji uređuju ovu oblast, uključujući i mere zaštite budućeg auto-puta od izlivanja reka, rečeno je na sastanku.

Auto-put Pojate-Preljina dužine 110 kilometara spojiće dva auto-puta, Koridor 10 i Koridor 11, povezujući Kruševac, Ćićevac, Trstenik, Kraljevo, kao i Čačak, preko kojeg će ova saobraćajnica, nastavkom izgradnje Koridora 11 i gradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, biti dalje povezana sa Požegom, odnosno Užicem.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva