:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2015   12:29

0

459

Muškarčine u Gračanici

Predstava "Muškarčine" je pozorišni dokumentarac o muškosti ovde i danas.

Sedam mladića, sedam pogleda na svet i hiljadu situacija koje u tom svetu vide. Na sceni, njihov zadatak nije da budu neko drugi već da prikažu kako oni sami vide sebe ali i sve druge ljude, kojima su okruženi. Osnovna tema predstave ‘’Muškarčine’’ je kako se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi. Društvo od mladića očekuje da svoju muškost dokažu pokazivanjem snage, odlučnosti, hrabrosti, borbenosti i srčanosti, koja ih često uvodi u destrukciju i autodestrukciju

Tekst predstave nastao je kolažiranjem ličnih priča, iskustava i stavova ko-autorskog i izvođačkog tima; dramatizacijom teza iz knjige „Biti muško“ Stiva Bidalfa; citiranjem teoretičara muškog pokreta; od fragmenata iz štampe, sa interneta i televizije, navodi se u saopštenju Doma kulture u Gračanici.

Autori koncepta, režije i dramaturgije su Milena Bogavac i Vojislav Arsić, ko-autori i izvođači: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović i Rastko Vujisić.

Predstava će se odigrati u Domu kulture Gračanica, u petak, 06.11.2015. godine sa početkom u 20 časova.

Cena karte je 250 dinara.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva