:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2017   12:05

0

141

Mustafin DSK zbog Interpola optužuje vladu za neuspeh


"Haradinajeva odluka da odloži prijavu Kosova za članstvo u Interpolu je pokoravanje i neuspeh ove vlade", ocenjuje DSK.



Iz te stranke poručuju da je Kosovu potrebna "vlada koja donosi velike odluke" i smatraju da vladini zvaničnici sada "postižu neuspeh na svakom koraku".



S druge strane, direktor Kosovskog centra za studije bezbednosti Fljorijan Ćehaja smatra da je razumna odluka kosovske vlade da povuče kandidaturu za članstvo u Interpolu ove godine, piše Epoka e Re, a navodi se u pres klipingu Unmika.



"Bilo bi nerealno očekivati članstvo Kosova u Interpolu ove godine. Moglo bi zvučati razočaravajuće, ali bolje je ići sigurnim koracima", rekao je Ćehaja.



Ocenio je i da bi ove godine prijavu Kosova pratio niz "nepovoljnih faktora", poput toga što je na istoj listi kao i Palestina i činjenica da je domaćin ovogodišnje Generalne skupštine Interpola Kina, koja nije priznala jednostrano proglašanu nezavisnost Kosova.



Haradinaj je juče povukao kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, saopšteno je iz njegovog kabineta.



Haradinaj je to učinio nakon što je prethodno zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio da Priština nema dovoljno glasova da bi bila primljena u članstvo Interpola.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva