:

:

TV Most

clock

April 16, 2018   12:05

0

190

Na skupštini ULUS-a bez rasprave o Dragici Nikolić


U saopštenju se navodi da je "Skupštini prisustvovalo 149 članova udruženja od kojih je 139 izmirilo svoje obaveze prema ULUS-u i time stekli pravo da aktivno učestvuju na Skupštini, odnosno da koriste prava predviđena Statutom ULUS-a".




Iz ULUS-a obaveštavaju javnost da je "predloženi dnevni red za Skupštinu usvojen velikom većinom glasova".



Dalje se navodi da je "predlog za dopunu dnevnog reda u kojem je vajar Miodrag Rogan zatražio izglasavanje nepoverenja aktuelnom Upravnom odboru odbijen.



Od 139 pristnih na Skupštini u tom momentu za predlog Rogana glasalo je svega 26 članova ULUS-a.



Zahtev za osnivanje Kluba samostalnih umetnika je prihvaćen, kako se navodi u saopštenju ULUS-a ali se o njemu nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.



Isto se dogodilo i sa predlogom da se izložba "Vajari Srbije" uvrsti u redovan godišnji program ULUS-a, o kojem se nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.



Na kraju saopštenja iz ULUS-a se kaže da je "nakon izbora radnih tela, usvajanja Poslovnika o radu Skupštine obavljena i verifikacija 100 novih članova ULUS-a".



Mediji spekulišu da je na sednici Skupštine podneo ostavku Dušan Rusalić koji je prvi pokrenuo inicijativu za prijem Dragice Nikolić u počasno članstvo udruženja.



Navodno je i prihvaćena ostavka Rusalića, te izglasano ograđivanje ULUS-a od njegove kandidature za člana Nacionalnog saveta za kulturu koju je, kao predsednik Koordinacionog odbora umetničkih udruženja, dostavio Ministarstvu kulture.



Haotično stanje u ULUS-u nastalo je zbog predloga predsednika udruženja da Dragica Nikolić supruga Tomislava Nikolić postane počasni član udruženja.



Nakon toga slikarka Nina Radoičić je skinula svoju sliku sa tradicionalne prolećne izložbe ULUS-a, a umetnik Arion Aslani je izveo performans Shit Maping.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva