:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2018   16:06

0

465

Narko bosovi čekaju izručenje iz Srbije


Oni su uhapšeni u utorak po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal koje je postupalo po zamolnici autralijskih istražnih organa iz novembra prošle godine u okvriru međunarodne istrage šverca droge.




Nakon utvrđivanja identiteta i drugih okolnosti u Upravi za strance, očekuje se da im bude određen ekstradicioni pritvor, kao i da Australija zvanično zatraži njihovo izručenje.


Za sada, kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu pravde Srbije zamolnica još nije stigla.



Kembel će biti priveden Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvšio krivično delo nedozvoljeno, držanje i nošenje oružja.



Libanski državljanin Diab Geagea (40) koji je uhapšen tokom te akcije u Metropolu priveden je u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, odnosno jer je imao lažni pasoš.



Njemu je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva.



Za Tristana Votersa (34), beogradski mediji pišu da je krupni narko-bos, dok za Rohana Arnolda (44) navode da je poznati australijski biznismen.



Njih su pre dva dana uhapsili operativci Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i zaplenili veliku količinu novca.



Prema policijskom saopštenju, istraga protiv njih je počela u aprilu 2017. godine, kada je u luku Sidnej iz Kine stigao kontejner sa čeličnim cevima u čijim šupljinama je pronađeno 1.280 kilograma kokaina, koji je bio spakovan u 2.576 paketa.



Zaplenjeni narkotici su bili odlične čistoće, a njihova tržišna vrednost je procenjena na 500 miliona australijskih dolara.



Trojica pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Australije uhapšena su prilikom primopredaje novca u Beogradu.



Kod njih je pronađeno 638.020 evra, 11.350 australijskih dolara, 4.000 američkih dolara, 18.300 čeških kruna, 528.000 vijetnamskih donga, 9.000 japanskih jena, 2.940 kineskih juana, 2.500 tajlandskih bahta, 863 singapurska dolara, 112.000 dinara, kao i jedan pištolj.



U saopštenju policije se navodi da će Ministarstvo pravde Srbije nastaviti da sarađuje sa nadležnim organima Australije kako bi se implementirala dalja akcija u vezi ove stalne međunarodne istrage.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva