:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2018   10:14

0

358

Od sutra KPS oduzima neregistrovana vozila


Ova odluka biće sprovedena na području sve četiri opštine na severu Kosova.

Prema saopštenju KPS-a vozila čiju tehničku ispravnost ne garantuju potrebna dokumenta a koriste se i za prevoz putnika  ugrožavaju bezbednost svih građana.

„Od dana 24.09.2018. godine od strane policijskih službenika regiona Mitrovica Sever biće preduzete policijske mere u svim opštinama na području regiona na pojačanoj kontroli vozila uvezenih iz inostranstva, kao i svih drugih vozila koja nemaju potrebnu dokumentaciju ili nisu registrovana. Na osnovu operativnog plana Regionalne direkcije policije, takva vozila biće isključena iz saobraćaja  a prema licima će biti preduzete i zakonske mere u smislu konfiskovanja vozila i procesuiranja slučajeva”, navodi se u saopštenju Regionalne direkcije policije Mitrovica Sever.

Iz policije napominju da će istovremeno  od vozača biti zahtevano da kao učesnici u saobraćaju, poseduju neophodnu dokumentaciju – vozačku dozvolu, polisu osiguranja a vršiće se i pojačana kontrola upravljačkih sposobnosti vozača odnosno  da li je lice pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

“Poštovani građani, ove policijske mere su neophodne  i preduzimaju se  pre svega radi veće bezbednosti gradjana, posebno dece, smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju”, navodi se na kraju saopštenja.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva