:

:

TV Most

clock

Jun 05, 2017   12:05

0

183

Odluka žirija Sterijinog pozorja nije plod političkog pritiska

U izjavi za Radio "Slobodna Evropa", Manojlović je rekao da je žiri pažljivo analizirao ono što je video na Pozorju i da su se njegovi članovi pitali šta da rade.

"Da li da nastavimo propadanje Sterijinog pozorja, koje propada iz godine u godinu, a ove godine još više i dublje nego do sada, zato što je promenilo format (mi kao žiri nemamo pravo o tome da govorimo, ali kao pojedinci, imamo). Promenom formata, isključivog fokusiranja na takmičarski deo i na neophodni domaći tekst, izgubio se kvalitet", kazao je Manojlović.

Žiri 62. Sterijinog pozorja nije nagradio ni jednu predstavu na festivalu, ali je jednoglasno odlučio da dodeli samo dve nagrade, i to "svim učesnicima" i Specijalnu Sterijinu nagradu publici Pozorja.

U takmičarskoj konkurenciji bilo je ukupno devet predstava. Žiri su činili Isidora Žebeljan, Emina Elor, Nikita Milivojević, Aleksandar Popovski, Predrag Manojlović.

Ta odluka je izazvala kritiku dela stručne javnosti a reditelj Kokan Mladenović ocenio je da ja ta odluka ravna terorističkom aktu.

"Ne postoji količina sramote kojom se može anulirati ovaj besmisleni teroristički akt protiv pozorišta i onih koji ga čine", naveo je Mladenović.

Manojlović je dodao da je namera žirija bila da se otvori ozbiljan dijalog o tome šta je Sterijino pozorje danas, kako bi ono trebalo da bude i da li bi moglo da se vrati i postane relevantno za Srbiju i region.

On je odbacio tvrdnje dela javnosti da je odluka doneta pod političkim pritiskom.

"Nije smisleno ovo što govorite. Zato što nikakvog političkog elementa niti pritiska nije bilo. To je potpuna besmislica", rekao je Manojlović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva