:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2017   12:05

0

128

OEBS poziva na pluralističku i fer izbornu kampanju na KiM


Šef Misije OEBS na Kosovu Jan Bratu (Jan Braathu) poželeo je svim partijama, građanskim inicijativama i kandidatima angažovanu izbornu trku i uspešan izborni proces, navedeno je u saopštenju.

"Još od vremena kada je Misija OEBS-a sprovodila izbore na Kosovu pa sve do poslednja tri izborna ciklusa, na Kosovu je stvorena kultura suštinski konkurentnih i fer izbora. Ovo je značajno demokratsko dostignuće koje prema tome treba potvrditi kroz ovu kampanju i izborni proces 22. oktobra", izjavio je Bratu.

U saopštenju se navodi da u ovom kontekstu, OEBS takođe podseća na izveštaj Posmatračke misije Evropske unije o Prevremenim skupštinskim izborima održanim 11. juna na Kosovu, koji sadrži korisna i detaljna zapažanja o prethodnom izbornom procesu, uključujući i period kampanje.

Dodaje se da za inspiraciju i smernice o tome kako biti u skladu sa ključnim OEBS-ovim izbornim standardima može koristiti i Priručnik za sprovođenje izbornih preporuka OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) .


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva