:

:

TV Most

Foto: Tv Most

clock

Jul 28, 2018   18:35

0

449

Opljačkana crkva u Babinom Mostu


Obijena su crkvena vrata, ukraden je novac iz crkvene kase , polmljeno staklo na parohijskom domu a prava šteta  učinjena ovoj pravoslavnoj svetinji biće utvrđena po povratku sa odsustva paroha Aleksandra Našpalića.



"Kada sam došao crkva je bila obijena, zvao sam predsednika opštine i policajce da obave uviđaj". rekao je Jovica Nikolić predsednik crkvenog Odbora Babin Most.Prema njegovim rećima meštani su uznemireni i brine ih neizvesnost. Kaže ne znaju čemu da se nadaju.



U Babinom Mostu, za poslednjih 15 godina, ovo je 4. put da je crkva Pokrova presvete Bogorodice osrnavljena . Počinioci nikada nisu pronađeni.



Predsednik privremenog organa opštine Obilić, Nenad Denić kaže da je ovaj vandalski čin uneo nemir među Srbima, koji su zabrinuti za svoju bezbednost. Ovakvi incidenti ne doprinose opstanku Srba na Kosovu i Metohiji, rekao je Denić za našu televiziju i zatražio da se počinioci ovog vandalskog čina hitno pronađu.



U multietničkom selu Babin Most, pre ratnih dešavanja 1999. godine živelo je oko 1100 Srba. Sada ih je na vekovnim ognjištima ostalo 750.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva