:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2017   12:05

0

147

Opozicija razjedinjena,razlaz Jankovića i DS nije neočekivan

"Nije naš posao da se brinemo za monolitnost opozicije. Oni su dokazali svoje razlike još za vreme kampanje za predsedničke izbore", rekao je Ružić novinarima.

On je dodao da je tada bilo evidentno da, mada je navodno Janković bio kandidat, uz podršku DS, nikog iz DS "niste mogli da vidite u toj kampanji”.

Kako kaže, to govori ne samo o razjedinjenosti opozicije i već i da su tu prisutne političke, ideološke, programske i personalne razlike, kao i sujete.

"To dovoljno govori o potencijalu i kapacitetu onih koji ne umeju bilo šta korisno da učine za građane Srbije već da pokažu svoje liderske potencijale koji se baziraju na često bolesnim ambicijama", naveo je Ružić.

Ružić je novinarima rekao i da će izmene i dopune Zakona o političkim partijama uvesti red u tu oblast i sprečiti zloupotrebe kod formiranja manjinskih stranaka.

On je naveo da će izmene i dopune tog zakona tretirati dva pitanja - usklađivanje sa zakonom o upravnom postupku i sprečavanje mogućnosti da se kod formiranja manjinskih partija, uz 1.000 potpisa, na jedan olakšani način formira stranka, a da se u njenom programu ne nađe ništa što tretira manjinska prava.

"To je doza preciziranja koja je potrebna. Uvodimo red u čitav sistem, u državnu upravu, javne finansije, sprovodimo finansijsku konsolidaciju i mislim da treba u svim sferama našeg društva da uvedemo u red", naveo je Ružić.

Ružić je dodao da će izmene i dopune Zakona o političkim partijama biti samo jedan segment u mozaiku aktivnosti koje preduzima to ministarstvo.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva