:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 18, 2018   12:05

0

222

Oproštaj od Olivera Ivanovića


Ispred Crkve na Novom groblju okupljaju se građani koji izražavaju saučešće porodici Olivera Ivanovića. 



Oliver Ivanović biće sahranjen u 12.30 na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Opelo u crkvi Svetog Nikole u 12.00 držaće vladika raško-prizrenski Teodosije, a pre toga i parastos u crkvi Svetog Marka u Beogradu. Sahrani će prisustvovati i patrijarh Irinej.



Delegaciju Vlade Srbije na sahrani prevodiće premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Predsednik Aleksandar Vučić odaće poštu Oliveru Ivanoviću polaganjem venca na mestu njegovog ubistva u Kosovskoj Mitrovici. 



Juče se od Olivera Ivanovića oprostilo hiljade sugrađana, ali i Srba sa celog KiM i iz centralne Srbije.



U nepreglednoj povorci kakvu Mitrovčani ne pamte su, osim porodice, prijatelja i saradnika bili ljudi iz javnog, političkog, kulturnog života, strani ambasadori.



Ispratili su ga do izlaza iz grada, a potom su posmrtni ostaci prevezeni u Beograd u pratnji porodice.



Porodica Olivera Ivanovića je na groblju od 10.00 i prima saučešće.



S obzirom na jučerašnju sliku iz Mitrovice, na Novom groblju se očekuje hiljade građana, a mnogi su jutros krenuli sa Kosova i Metohije da odaju počast čoveku koji j,e kako su govorili prethodnih dana, uvek bio uz njih.



ÄŒula se i jedinstvena ocena da je smrt jednog od lidera kosovskih Srba nemerljiv gubitak, ne samo za njegove najbliže već za celu Srbiju.



Biće upamćen i kao čovek koji nije želeo da napusti Kosovo i Metohiju ni po koju cenu, i zato je mnoge iznenadila vest da će biti sahranjen u Beogradu.



Tu odluku donela je porodica koja više neće živeti u Kosovskoj Mitrovici.



Lider građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanovićubijen je u utorak u Kosovskoj Mitrovici  ispred sedišta partije.



Predsednik Aleksandar Vučić je nakon sednice Saveza za nacionalnu bezbednost održanoj nakon ubistva rekao da Srbija zahteva da učestvuje u istrazi ubistva, a to je sinoć preneo kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u telefonskom razgovoru.



 



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva