:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2018   16:26

0

329

Parteš: Hitna sednica Odbora za bezbednost


U noći između petka i subote osmočlanoj porodici Vasić koja živi od socijalne pomoći ukradena je krava. Vasići su ostali bez sigurnog izvora prihoda s obzirom da su prodavali mlečne proizvode i tako popunjivali kućni budžet. Kako nam je Svetlana Vasić rekla policija je izvršila uviđaj i tom prilikom je pronašla jednu kravu u selu, koju provalnici nisu uspeli da odvedu.  U istoj noći bez krave je ostala i tročlana porodica Lazić. Nisu hteli pred kamere, ali su nam pokazali praznu štalu. Sumnjaju da su lopovi kravu odvukli preko njiva. Stankoviće koji punih osamnaest godina nemaju svoj krov nad glavom, ova pljačka je uznemirila. Lopovi su odneli sve što se moglo odneti, alat, štenad, lovačku puišku, čak su izvadili i naftu iz traktora koji na svu sreću nisu mogli da iznesu.


 


"Automobil marke golf 2 dobili smo na poklon, a sada smo ostali bez njega", kaže Jasmina Stanković i napominje da je podnosila zahtev i srpskim i kosovskim ministarstvima da joj pomognu oko izgradnje kuće, ali povratni odgovor nije dobila.


 


Opština Parteš povodom najnovijih krađa sazvala je za četvrtak  hitnu sednicu Odbora za bezbednost, na koju su pozvani predstavnici OEBS-a i policije Kosova.


 


“Zakazali smo sednicu Odbora za bezbednost za četvrtak. Pozivamo sve relevantne faktore, OEBS, KPS i odeljenje za bezbednost na nivou opštine da se učini  napor i zatraži pomoć od centralnih vlasti da se stane na put pljačkama i počinioci privedu pravdi”, izjavio je za RTV Puls gradonačelnik Parteša Dragan Petković. 


 


Iz opštine Parteš kažu da će pronaći način da pomognu porodicama koje su se našle na meti vandala.


 


“Ovo je velika šteta za porodice zato što sve tri porodice žive od poljoprivrede i uzgojem krava zarađuju za svoje porodice”, kaže Petković i dodaje da će opština Parteš pronaći načina da pomogne oštećenim domaćinstvima. 


 


U poslednjih petnaest godina u Partešu je ukradeno oko 30 grla krupne stoke. S obzirom da su mnogi meštani na privremenom radu u zemljama Zapadne Evrope, česte su krađe automobila, ali i pljačka kuća. Do sada policija nije rasvetlila niti jedan slučaj. 


 

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva