:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2018   18:54

0

208

Peruško: Sberbanka će biti vlasnik 39,2 odsto Agrokora


On je naveo da među nebankarskim suvlasnicima postoje četiri domaće kompanije - Adris sa 1,4 posto vlasništva, Frank sa 1,3 odsto, i Saponija i Sokol Marić sa po 0,6 procenata.


"Imamo dogovor sa Sberbankom, gde je dogovoren model naplate koji je ovisan o budućim performansama same grupacije i on će biti isplaćen s obzirom na ukupnu profitabilnost Agrokora. Dogovorena je i mogućnost da oni svoj deo u Merkatoru zamene za suvlasnički deo u Agrokoru", istakao je Peruško.


 


Poverenik je dodao da su uspešnim približavanjem različitih poverilaca i njihovih interesa došli do toga da su veliki sukobi koji su izbili među njima sada zatvoreni.


 


"Alca je juče izdala saopštenje da će maknuti svoja osporavanja, javno je to potvrdio i Agram, postoje tehnički detalji koji se rade, a verujem da će se i ostali sporovi u narednim mesecima rešiti", kazao je Peruško.


 


Privremeno veće poverilaca je danas jednoglasno izglasalo nagodbu o Agrokoru i dalo saglasnost vladinom povereniku da preda nagodbu sudu.


 


Da bi nagodba počela da se primenjuje mora da je potvrdi Trgovački sud.


 


Peruškova zamenica, Irena Veber, rekla je novinarima da je tekst nagodbe kompleksan, da ima 7.300 stranica, i da se na njemu radilo poslednjih gotovo šest meseci, a u poslednjih nekoliko nedelja i danonoćno.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva