:

:

TV Most

clock

April 22, 2018   12:05

0

135

Počasna paljba i egzercir Garde


U 18 sati, na Trgu Republike gardisti će u čast vojnog praznika izvesti egzercir.


Na ulicama i trgovima Jagodine, Kikinde, Ivanjice i Surdulice danas su pravu atrakciju predstavljali prikazi naoružanja i vojne opreme, koje je Vojska Srbije priredila za žitelje ovih gradova.


 


Izvedeni taktičko tehnički zborovi samo su deo brojnih manifestacija kojima Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obeležavaju 23. april - Dan Vojske Srbije, kao sećanje na Drugi srpski ustanak podignut istog datuma, na Cveti, 1815. godine u Takovu.


 


Izloženo naoružanje i vojna oprema privukli su veliku pažnju, a pripadnici Vojske Srbije su, kao i uvek, bili raspoloženi za razgovor sa zainteresovanim posetiocima, koji su rado postavljali pitanja o raznim segmentima vojne profesije.


 


Na današnjim prikazima našlo se lično i kolektivnog naoružanje pešadije, sredstva telekomunikacija, optoelektronska sredstva, samohodni višecevni lanser raketa "Oganj", protivavionski top "Bofors", protivavionski sistem "Strela 1M", terensko vozilo tipa "HAMER", kao i zaštitna oprema pripadnika vojne policije.


 


Od 19. do 21. aprila deo naoružanja i vojne opreme prikazan je u Vrbasu, Smederevu, Boru, Pirotu, Vršcu, Loznici, Čačku, Aranđelovcu, Kikindi, Jagodini, Ivanjici i Surdulici, a centralni događaj kojim će biti obeležen Dan Vojske Srbije je svečana akademija u Centru "Sava" 23. aprila, od 20 sati.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva