:

:

TV Most

clock

Avgust 16, 2017   12:05

0

187

Počela izgradnja sistema za navodnjavanje

Mirović je izrazio zadovoljstvo što su prvi radovi na realizaviji 11 projekata počeli na teritororiji Vojvodine, četiri od njih biće započeto danas, pet u narednim danima, a dva velika projekta započeće u toku ove godine.

"Zajedno sa projektima u centralnoj i južnoj Srbiji, praktično ćemo voditi radove koji će dovesti do izgradnje sistema za navodnjavanje koji će pokrivati više od 50.000 hektara i to je najbolji odgovor na ovo što se dešava sa klimom i sušom", kazao je on.

Mirović je rekao da je važan kontinuitet u realizaciji ovakvih projekata kako bi se sistemi za navodnjavanje približili evropskom proseku.

Najavio je da će na sledećoj sednici pokrajinske Skupštine biti dat predlog za dodelu još 100 miliona dinara Vodama Vojvodine za pripremu projektne dokumentacije za drugu fazu korišćenja "Abu-Dabi fonda" i realizaciju druge faze navodnjavanja u Vojvodini.

Iz takozvanog "Abu-Dabi fonda" Srbiji je na raspolaganju 100 miliona dolara.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je kazao da će u navodnjavanje ove godine biti uloženo oko 1,5 milijardi dinara.

"Ova Vlada se uhvatila u koštac sa tim i više ne stajemo. U naredne dve godine mogli bi da imamo šestocifrenu brojku hektara koje ćemo navodnjavati", kazao je Nedimović, dodavši da je u toku i tenderski postupak za izgradnju velikog hidrosistema "Mačva" koji će navodnjavati 11.000 hektara.

"Stajanja nema u narednih 300 dana dok ne otpočnemo novu fazu, a na raspolaganju nam je još oko 80 miliona dolara za ove poslove i od naše umešnosti zavisi koliko ćemo brzo da radimo", dodao je on.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva