:

:

TV Most

clock

April 21, 2018   12:05

0

127

Podrška Evrokomora regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu

On je na zasedanju Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke rekao da je to jednan od osnovnih preduslova na putu regiona ka Evropskoj uniji, saopštila je Privredna komora Srbije.

Lajtl je učesnicima skupa preneo poruku Johanesa Hana, evropskog komesara za proširenje, o značaju angažovanja komora u razvoju međusobne trgovine u regionu, privlačenju investicija i procesu digitalizacije radi integracije poslovne zajednice Zapadnog Balkana u EU. Potpredsednik Evropkomore Volfgang Grenke istakao je ulogu dualnog, stručnog obrazovanja u smanjenju nezaposlenosti, pre svega, mladih.

Po rečima Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (84, PKS) i predsednika Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma, zajednička regionalna komora sa sedištem u Trstu u narednom periodu, kroz svoje projekte kreiraće čitav set novih usluga i proizvoda - alata za podršku kompanijama članicama.

To će kako kaže, posebno malim i srednjim preduzećima obezbediti bolji pristup finansijama, pomoći da više proizvode i izvoze, da više međusobno trguju, ali i da se bolje povezuju i stvaraju regionalne lance konkurentne na međunarodnom tržištu.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva