:

:

TV Most

Foto: Foto Radio Kontakt Plus

clock

Jul 16, 2018   14:34

0

219

Položeno cveće na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović


Funkcionerka Građanske inicijative SDP Ksenija Božović kaže da ni nakon šest meseci nema novih detalja u vezi istrage Ivanovićevog ubistva.



“Jedini novi detalj za ovih šest meseci jeste sastanak Tužilaštva Beograda i Prištine u Prištini, ali nešto zvanično ili neki detalj sa tog sastanka do današnjeg dana nemamo ni mi, a koliko vidimo ni javnost”, podvukla je Božović.



Ona je rekla da pozivaju predstavnike tužilaštava iz Beograda i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da izađu u javnost sa nekom informacijom o istrazi ubistva i razmisle o porodici i saradnicima Olivera Ivanovića koji svakodnevno čekaju da saznaju istinu.



“Bilo kakav detalj neka  kažu. Podsećamo ih da najveću odgovornost imaju svi oni, a mi ćemo i dalje nastaviti da postavljamo pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića i čekaćemo odgovor”,  kazala je Božović



Advokat  Ljubomir Pantović  kaže da je veliko razočaranje što posle šest meseci nema baš nikakve informacije o tome ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je to naložio, ko su inspiratori tog zločina, uprkos glasnim najavama da će biti sprovedena brza i efikasna istraga.



“Nažalost, šest meseci je prošlo , ništa se ne dešava i bojim se da, na neki način, moj utisak je da Olivera Ivanovića po drugi put ubijaju”, rekao je Pantović.



Pantović objašnjava da Tužilaštvo ima praksu, a tako je i po zakonu, da ne obaveštava javnost redovno o toku istrage, i sa te formalne strane ne može biti nekih posebnih zamerki.



Međutim, ističe on, bilo je fer, prema Ivanoviću i građanima da se da barem nekakva neformalna informacija o tome dokle se stiglo i šta se u istrazi radi.



Zbog svega, Pantović nije optimista kada je u pitanju konačan ishod ovog postupka.



“Na sva pitanja Tužilaštvo ima samo jedan odgovor – istraga je u toku, ne možemo davati nikakve informacije. Formalno, istraga se sprovodi, veliki broj svedoka je saslušan na dva fronta, međutim, bojim se da za sada nikakvih konkretnih rezultata nema i moram da kažem da nisam optimista po konačnom ishodu ovog postupka”, naglasio je Pantović.


Izvor: Radio Kontakt Plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva