:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2015   15:02

0

337

Pomoć za porodilište u KM

Medicinske aparate u vrednosti 828 hiljada dinara donirala je humanitarna organizacija “Srbi za Srbe“u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Prištini sa privremenim seditem u Kosovskoj Mitrovici. Sredstva su prikupljena putem humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” koji je u Kosovskoj Mitrovici održan početkom aprila ove godine i donacija ljudi dobre volje.
“Uprkos problemima sa kosovskim institucijama i kosovskom carinom, oprema je došla do onih kojima je najpotrebnija. Ovi vredni aparati će u velikoj meri unaprediti rad porodilista”, ističe direktor Zdravstvenog centra dr Milan Ivanović.
Načelnik ginekologije Milijana Milenkovic zahvalila se organizaciji “Srbi za Srbe” i istakla da je akcija uspešno sprovedena sa mnogo srca i truda.
“Dobili smo EKG aparat, aparat za merenje pritiska, vagu za merenje trudnica, aparat za praćenje blizanačke trudnoće, aparat za praćenje vitalnih funkcija, sterilizatore…Nadam se da će se akcija nastaviti”, kaže Milenković.
Generalni sekretar organizacije “Srbi za Srbe”, Mladen Matijašević navodi da je organizacijom projektom “Trojka iz bloka” istupljeno iz uobičajenih okvira.
“Turnir u Kosovskoj Mitrovici je jedan od najvećih I najuspešnijih turnira do sad realizovanih. Želeli smo da pomognemo i uz naš moto “Deca su nasa buducnost”, odlučili smo da pomoć bude usmerena na porodilište”, kaže Matijašević.
Akciju su pomogli Medicinski fakultet, Fakultet umetnosti, Opština Kosovska Mitrovica, O.Š. Sveti Sava, Filozofski fakultet, Studentski centar, reditelj Goran Radovanović i mnogi drugi, Radio Kosovska Mitrovica, Televizija Most, RMHK Trepča i mnogi drugi.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva