:

:

TV Most

clock

Avgust 19, 2017   12:05

0

113

Potraga za saučesnicima terorista u Španiji

Gradić Ripol, na nekih sat vožnje od Barselone, mesto je odakle je dvanaestočlana teroristička ćelija delovala. Prema zvaničnim podacima španske policije, nju su činili rođaci i prijatelji u dvadesetim godinama, mahom marokanskog porekla.

Lider ćelije, prema istrazi Španaca, bio je nekadašnji imam iz Ripola koji je nedavno napustio tu poziciju i nije poznato gde je otišao, ali se veruje da se nalazio blizu i ostao u kontaktu sa jedanaestoricom mladića.

Za sada je potvrđen identitet petorice napadača koji su poginuli prilikom obračuna sa policijom, dok se još utvrđuje identitet dva tela koja je raznela eksplozija u Alkaranu.

ÄŒetiri osobe su uhapšene.

Otac dvojice mladića Omara i Muhameda, koji su identifikovani kao ubijeni napadači, optužuje imama za radikalizaciju.

Sestra najmlađeg napadača, takođe nastradalog u pucnjavi sa policijom, i još jednog koji je uhapšen - tvrdi da braća nisu bila radikalna i da je stariji čak pio alkohol i da nije mario za religiju.

U međuvremenu, nastavljaju se policijske akcije. Policija pretresa i hapsi na više lokacija. Izvode se i kontrolisane eksplozije, u Alkaranu, gradu u kome je pravljena bomba za Sagrada familiju, te policija poziva građane da ne paniče i ostanu kod kuće.

Običan narod strahuje da postoji još ćelija koje poput ove koja nije bila otkrivena mogu da naprave slične akcije u budućnosti.

Juče, u La Rambli, mestu gde je poginulo 13 ljudi, negde oko osam uveče, došlo je do stampeda koji je verovatno usledio zbog nekog jakog zvuka. Na sreću nije bilo povređenih, ali takođe nije bilo nimalo prijatno.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva