:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2018   12:05

0

199

Predsednik Evropske federacije zadovoljan jer će se sastati sa Vučićem


Evropska federacija novinara predvođena predsednikom Mogensom Bjeregardom počela je misiju za utvrđivanje činjenica o slobodi medija i novinarskim pravima u Srbiji. Do sada su se sreli sa ministrom Vladanom Vukosavljevićem i članovima novinarskih udruženja.




Jedna od tema razgovora biće i stanje u javnim medijskim servisima. U razgovoru za Radio-televiziju Vojvodine Bjeregard je rekao da je zabrinut za bezbednost novinara u Srbiji.



Sutra će se susresti i sa predsednikom Srbije, do čega je došlo nakon što je savetnica za medije predsednika upitala da li bi bilo pošteno da njihovi predstavnici lično kažu Vučiću zašto smatraju njegov odnos prema medijima problematičnim i pruže mu priliku da iznese svoje viđenje situacije i svoje argumente.



"Veoma sam zadovoljan što je pokazao interesovanje da se susretne sa nama jer se nadam da će to interesovanje da se pretvori u neki pristup koji bih voleo da Srbija ima što se tiče perspektive medija u budućnosti i da bude dosta čvrsta po pitanju slobode medija", rekao je Bjeregard.



Predsednik EFJ je rekao da mu je veoma drago da postoji interesovanje za tim sastankom.



"Kada smo planirali misiju želeli smo da dođemo i do premijera, tada je bilo dosta pokušaja da se to ostvari u budućnosti. Moram da kažem da sam zadovoljan da je predsednik poželeo da učestvuje i bude deo misije", zaključio je Bjeregard.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva