:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2017   12:05

0

147

Predsednik Vučić obišao fabriku Teklas

Šefa srpske države, koji je u Vladičin Han stigao sa potpredsednicima Vlade Srbije Zoranom Mihajlović i Rasimom Ljajićem, dočekali su vlasnik "Teklasa" Raul Danon, ambasador Turske Tanžun Bilgi i predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Kamen temeljac za izgradnju novih kapaciteta turskog investitora "Teklas Automotiv" biće položen u Industrijskoj zoni u Vladičnom Hanu.

Fabrika "Teklas" u Vladičinom Hanu trenutno zapošljava 400 radnika, a planira da do kraja 2019. proširenjem kapaciteta broj zaposlenih poveća na 2.000.

Do kraja ove godine trebalo bi da bude izgrađen novi pogon - proizvodni pogon i rekreativni bazen za radnike.

Kako je rečeno Tanjugu, planirana su još dva pogona, jedan do kraja iduće godine, a drugi će biti završen do kraja 2019., a kada se sve kompletira biće zaposleno 2.000 radnika.

"Teklas" je 7. aprila prošle godine otvorio fabriku u Vladičinom Hanu.

Turska kompanija je iz stečaja kupila privredno društvo AD Sloga iz Vladičinog Hana, a investicija je vredna 11,35 miliona evra.

Planirano je da fabrika u Srbiji pravi automobilske delove za mercedes, BMV, audi, folksvagen, škodu...

Kompanija "Teklas" je osnovana 1971. godine, kada je otvorena prva fabrika za delove od ekstrudirane gume i delove od brizgane plastike.

"Teklas" danas dizajnira, razvija i proizvodi sisteme za cirkulaciju tečnosti i sisteme brisača za velike proizvođače u automobilskoj industriji.

Sa sedam fabrika u četiri zemlje i više od 3.600 zaposlenih, "Teklas" predstavlja globalnog dobavljača u auto-industriji.

Predstavnici fabrike "Teklas", kako je najavljeno, danas će uručiti troje invalidskih kolica na električni pogon - dvoje porodicama hendikepirane dece, a jedno Crvenom krstu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva