:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2017   12:05

0

116

Predstavnici Forin ofisa i parlamenta VB u septembru u Srbiji

Premijerka se zahvalila ambasadoru na podršci Velike Britanije projektima koje sprovodi Vlada Srbije, a tiču se modernizacije i povećanja efikasnosti državne uprave i stvaranja okruženja za pružanje elektronskih usluga građanima i privredi od strane javnih službenika.

Na ovim projektima Vlada Velike Britanije već pruža podršku Srbiji kroz Fond za dobru upravu, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ambasador Kif rekao je da je zadovoljan što će Velika Britanija biti domaćin Samita o Zapadnom Balkanu koji će biti održan u Londonu tokom 2018. godine.

Na sastanku je rečeno da će unapređenju odnosa dve zemlje doprineti predstojeće posete stalnog podsekretara Forin ofisa Sajmon Mek Donalda Beogradu 11. i 12. septembra, kao i poseta delegacije Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Srbiji krajem septembra.

Brnabićeva se zahvalila ambasadoru Kifu na podršci Velike Britanije u oblastima vladavine prava i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, i istakla da su zajedno sa fiskalnom konsolidacijom ovo važna pitanja za Srbiju.

Na sastanku je bilo reči o efektima Bregzita i bilateralnoj saradnji dve zemlje tokom i nakon istupanja Velike Britanije iz Evropske unije.

Brnabićeva je saopštila da je za Vladu Srbije, i za nju lično, veoma važno dalje sprovođenje reformi, unapređenje sistema obrazovanja u Srbiji, kao i uspostavljanje elektronske uprave u njenom punom kapacitetu, uz osnaživanje IT sektora.

U razgovoru je istaknut značaj jubileja, 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koji se ove godine, u obe zemlje obeležava nizom manifestacija, navedeno je u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva