:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2017   12:05

0

220

Premijera osmog filma iz serijala Ratovi zvezda 15. decembra


Otkako se u bioskopima pojavio prvi nastavak nove trilogije koju je osmislila holivudska kompanija "Volt Dizni", koja je 2012. otkupila od Džordža Lukasa sva prava na njegov serijal "Ratovi zvezda", novi vlasnik je počeo da se priprema da nastavi priču barem za novu trilogiju u kojoj bi igrali neki veterani i neki novi glumci.



Tako je snimljen film "Buđenje sile" koji je stigao pred publiku 2015. godine i postigao spektakularan uspeh. U filmu koji je režirao J.J. Abrams pojavilo je troje veterana - Harison Ford kao ostareli Han Solo, Mark Hamil i Keri Fišer koja je sada general, a ne više princeza. Ostale važne nove lilkove igrali su i novi glumci koje je publika veoma lepo prihvatila.


Priča počinje 30 godina nakon što se završila prvobitna Lukasova serija 1983. godine, koja je bila začetnik čitave nove industrije i donela bogatstvo svojim autorima.



Odmah posto se pokazalo da ljubitelja "Ratova zvezda" ima po celom svetu, počele su pripreme za osmi film "Poslednji džedaj" u kome se priča nastavlja tamo gde je stala u "Buđenju sile".



Direktor studija kompanije Volt Dizni, Ketlin Kenedi, opredelila se da angažuje Rajana Džonsona da napiše scenarijo i režira "Poslednjeg džedaja".



Džonson sa nestrpljenjem očekuje premijeru, jer do sada nije režirao neki naučno-fantastični film, ali i tako monumentalnih razmera kao što se očekuje od nekog filma ovog najuspešnijeg serijala u istoriji sedme umetnosti.



Džonson (43) priznaje da je kao dečak obožavao "Ratove zvezda" i da je sve nastavke gledao više puta, a posebno ovaj najnoviji, jer njegov kolega Abrams je u svoj film uneo potrebnu svežinu, čineći ga savremenijim od onih starih Lukasovih.



Režiser je veoma srećan i ponosan što mu je Ketlin Kenedi pružila punu slobodu da kreira scenario bez bilo čijeg mešanja, tako da je priča o potrazi za Han Solom, koji je nestao u kosmosu, plod njegove mašte.



Kako je ispričao novinaru "Njujork Tajmsa", Džonsona su tokom snimanja posećivali mnogi koji su igrali važnu ulogu u kreitanju ranijih filmova ovog serijala - od "oca" Džordža Lukasa do autora "Buđenja sile" Abramsa koji je, kako je kazao Džonson, bio veoma dobar konsultant.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva