:

:

TV Most

clock

April 27, 2017   12:05

0

131

Produžen javni poziv za upravljački tim RTB Bor

Dokumentacija koju na javnom pozivu treba da dostavi budući Upravljački tim za RTB "Bor" je obimna – od strategije razvoja, planova poslovanja, prodaje, do mera koje će se uskladiti sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije, po kome preduzeće posluje od novembra prošle godine. Zato je i razumljivo što neki traže dodatno vreme. A iz Vlade poručuju da za RTB imaju jasne planove.

"Naša želja je da pre svega angažujemo neki profesionalni menadžment za početak a druga stvar je da se uz taj profesionalni menadžmet, kada se stanje stabilizuje, da praktično nađemo strateškog partnera jer Boru su potrebne velike investicije", rekao je ministar privrede Goran Knežević.

Stručnjaci ocenjuju da treba izabrati dobar Upravljački tim koji će borski gigant prpremiti za privtizaciju.

"Produženje roka za upravljački tim daje šansu da se nađe bolje rešenje. Iz razgovora sa MMF-om, koliko smo mi mogli da saznamo, vidi se da i oni čak imaju razumevanja. Mislim da nije bitno toliko da se žuri već da se sve učini da se spase jedno preduzeće koje je u stvari strateški bitno, koje jedan deo Srbije, jedan veliki grad praktično drži u životu. Dakle, treba sve uraditi da se spase to preduzeće da se nađe strateški investitor i mislim da u tom smislu nije toliko bitno vreme", ističe Goran Nikolić sa Instituta za evropske studije.

U Vladinoj radnoj grupi koja prati rad RTB-a kažu da od početka godine preduzeće pokazuje poboljšanje poslovanja.

"RTB ispunjava sve svoje obaveze prema dobavljačima, prema državi, prema kreditima, tako da smo mi sa te strane zadovoljni. Naravno, nećemo sada reći da se to odjednom nešto promenilo u samoj organizaciji ili se promenilo u samom timu koji radi tamo, nego je jednostavno došlo i do povećanja svetske cene na tržištu, cena bakra je povećana i to omogućava bolje poslovanje", objasnio je Knežević.

Zainteresovani u ponudi za upravljanje i savetovanje u svim delovima RTB "Bor" moraju predložiti najmanje 10 direktora. A plan je da Upravljački tim u Rudasko-topioničaskog basena Bor uđe do leta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva