:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 27, 2017   19:18

0

130

Protestna šetnja Mitrovčana zbog odluke francuskog suda

Šetnjom od spomenika Knezu Lazaru do mosta na Ibru više stotina gradjana Kosovske Mitrovice i iz drugih gradova na severu Kosova i Metohije izrazilo je protest zbog ““sramne odluke suda u Kolmaru da pusti na slobodu Ramuša Haradinaja”.

Koordinator Udruženja nestalih i kidnapovanih Milorad Trufunović rekao je da je “ova sramna presuda još jedno sipanje soli na ranu svim porodicama koje još uvek ne znaju sudbinu svojih stradalih”.

“Odluka je šokantna. Svi smo očekivali da će biti izrućen državi Srbiji. Postoje mnogi dokazi protiv njega, a dosta je dokaza i uništeno, najverovatnije u haškom Tribunalu, ali to nije razlog da ga ne izruče državi Srbiji”. Ovo je dolivanje soli na ranu, za sve nas članove porodica kidnapovanih i ubijenih”, rekao je Trifunović.

Prema rečima predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića, protestna šetnja imala je za cilj da “iskaže nezadovoljstvo srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije skandaloznom, sramnom, nepravednom i pre svega političkom odlukom suda u Kolmaru”.

“Srpski narod smatra da ovo može da unese dodatnu zabrinutost i očekuju veću budnost države Srbije po pitanju bezbednosti Srba na prostoru Kosova i Metohije”, istakao je Spirić i dodao da srpski narod na KiM smatra da se ovom odlukom ismevaju kako srpske, tako i nealbanske i albanske žrtve.

Protestni skup gradjana Kosovske Mitrovice protekao je mirno a primetno je bilo pojačano prisustvo pripadnika KPS-a i karabinjera.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva