:

:

TV Most

Foto: Foto TV Most

clock

Avgust 17, 2017   12:31

0

155

Rakić: Eventualno smanjenje UNMIK-a na štetu srpskog naroda

"UNMIK je ovde i kao stalni podsetnik da je Rezolucija 1244 politički živ dokument, koji Kosovo i Metohiju sagledava u sastavu Srbije", ukazao je Rakić za Tanjug.

On je dodao da mu je jasno da upravo zbog toga "UNMIK može da smeta onima koji podržavaju nastojanja da se KiM otrgne od Srbije".

"Ali, oni koji istinski žele dobro svim ljudima ovde, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost ne mogu i ne smeju podržati nerazumne zahteve za povlačenje te misije", izjavio je Rakić.

Prema njegovim rečima, povlačenje UN, odnosno njene misije sa jednog nestabilnog postkonfliktnog prostora, kakav je Kosovo i Metohija, nepovratno bi unazadilo nastojanja da se reši pitanje povratka interno raseljenih, obezbedi vladavina prava i zaštite interesi srpskog naroda.

"Kada se tome dodaju predlozi da se prorede sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, jasno je da pred sobom imamo jasno iskazanu nameru nekih zemalja da se međunarodna zajednica učini slepom na sve što se ovde događa i to bi, uveren sam, bio poraz čitavog sistema UN", upozorio je Rakić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva