:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 27, 2017   11:02

0

129

Reagovanja iz Prištine na puštanje Haradinaja

U prvoj reakciji na odluku suda u Kolmaru, kosovski predsednik Hašim Tači je na Fejsbuk profilu napisao da je "ova odluka dokaz nepravednih optužbi Srbije prema pripadnicima OVK".

"Presuda suda u Kolmaru da se gospodin Haradinaj vraća na Kosovo je dobra vest za njegovu porodicu, saradnike i sve građane sa Kosova. Još jednom je dokazano da su optužbe Srbije protiv Oslobodilačke vojske Kosova nepravedne i protivne demokratskim principima", napisao je Tači.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli ocenio je da je oslobađajuća presuda za lidera opozicione ABK radosna vest i "potvrda da je međunarodna poternica Srbije za bivšim premijerom Kosova bila neprihvatljiva".

"Odluka suda u Kolmaru o oslobađanju Ramuša Haradinaja je radosna vest i svi smo čekali da se to dogodi. Njegovo pritvaranje na osnovu međunarodne poternice Srbije bilo je neprihvatljivo i to više ne bi smelo da se ponovi. Gospodine Haradinaj srećan vam povratak kući i u svoju zemlju", napisao je Veseli na Fejsbuk profilu.

Iz Alijanse za budućnost Kosova saopštavaju da je privođenje Haradinaja bilo nepotrebno i "očigledan pokušaj Srbije da destabilizuje Kosovo".

Ramušov ratni saborac i politički istomišljenik, Fatmir Ljimaj pozdravio je vest o oslobađanju poželevši mu dobrodošlicu na putu ka Kosovu.

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru odbilo je danas zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja i ukinulo mu meru zabrane napuštanja Francuske.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva