:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2018   13:41

0

229

Sajam turizma: Gračanica predstavlja turističku ponudu


U cilju prezentacije turističke ponude opštine Gračanica, TOG učestvuje na 40. Međunarodnom sajmu turizma koji se u Beogradu održava od 22. do 25. februara.

Turisitička organizacija iz Gračanice predstavila je celokupnu ponudu naše opštine sa akcentom na nekoliko najatraktivnijih destnacija od kojih su najvažnije – manastir Gračanica i arheološko nalazište Ulpijana, a od manifestacija – festival srednjovekovnih veština i zanata „Šild“.

Štand TOG-a obišao je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je tom prilikom istakao da je lokalna samouprava turizam prepoznala kao važnog pokretača ekonomskog razvoja. Prema njegovim rečima turistička ponuda bazirana je na promociji izvornih vrednosti.

„Svoju ponudu baziramo na promociji tradicije, običaja i etnološkog blaga Kosova, na nematerijalnoj i materijalnoj kulturnoj baštini, duhovnoj i istorijskoj vrednosti“, ističe Popović.

Predsednik opštine Gračanica je kazao da će i dalje podržavati rad TOG-a, u cilju unapređenja turističke ponude Gračanice.Popović je istakao da očekuje da će razvoj turizma direktno uticati i na razvoj ostalih privrednih grana, poput poljoprivrede, preduzetništva, a istovremeno i poboljšati život svih građana.

„Imamo potencijala za razvoj turizma, a da se naš dosadašnji rad isplatio u prilog govori činjenica da je Gračanicu prošle godine obišlo preko 35.000 turista. Na teritoriji opštine Gračanica imamo 16 crkava, najatraktivniji su manastir Gračanica i arheološko nalazište Ulpijana, a treću godinu zaredom organizovaćemo i Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata Šild, a svake godine veliki broj ljudi okupe i Vidovdanske svečanosti“, kazao je Popović.

Direktor TOG-a Boban Petrović kaže da je prezadovoljan posetom štanda i ističe da će i ove godine ostvariti saradnju sa mnogim Turističkim organizacijama.

„Posetioci našeg štanda najviše su se interesovali za viteški festival „Šild“, koji će se ove godine održati od 22. do 24. junau dvorištu OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici. Podelili smo na stotine turističkih vodiča i flajera, imali sastanke sa turističkim agencijama i organizacijama i dobru posetu očekujemo i ove godine“, kaže Petrović.

Petrović ističe da TOG beleži rezultate zahvaljujući podršci koju opština Gračanica pruža u organizaciji festivala i promotivnih kampanja Gračanice kao turističke destinacije, navodi se u saopštenju.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva