:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

April 20, 2018   12:05

0

126

Å efica hrvatske diplomatije unapred upozorava na Vulina


"Ministar Vulin je poznat po nekad neodmerenoj i zapaljivoj retorici. Mislimo da takva vrsta retorike i takva vrsta ponovnih nekih izjava u Hrvatskoj, sigurno ne bi doprinela našim odnosima, tako da očekujemo od Vlade Srbije da bude odgovorna u ovom trenutku", rekla je Pejčinović Burićeva za regionalnu N1 TV.



Hrvatska sigurno želi da gradi bolje odnose sa Srbijom i verujemo da bi to trebalo da bude želja druge strane, rekla je šefica hrvatske diplomatije nakon poslednjeg incidenta u Skupštini Srbije kada je Vojislav Šešelj, kako je saopšteno iz SRS, izgazio hrvatsku zastavu i verbalno vređao hrvatsku parlamentarnu delegaciju.



"Ona je deklarativno takva, i u tom smislu mislim da bilo kakva poseta, bilo kojeg zvaničnika Srbije treba biti merena na takav način, pa i odluka o tome da li će Vulin doći u Hrvatsku ili ne", rekla je Pejčinović Burićeva.



I ove godine komemoracija jasenovačkim žrtvama se održava u tri kolone.



Prošlog vikenda su komemoraciju održali pripadnici Jevrejske zajednice, sutra će je održati pripadnici antifašista i Srpskog narodnog veća, a u nedelju će biti održana centralna državna komemoracija.



Predsednica Kolinda Grabar Kitarović je poštu jasenovačkim žrtvama iskazala ranije danas u Spomen-području, saopšteno je iz njenog Kabineta.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva