:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2018   18:29

0

314

Širom Srbije besplatno pregledano 12.754 građana


Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, građani Srbije su danas, sa ili bez zdravstvenog osiguranja, bili u mogućnosti da bez zakazivanja urade tumor markere jajnika i prostate, provere pritisak i krvnu sliku i urade EKG.



Kako se navodi, visok odziv građana potvrda je značaja ove akcije, ali i unapređenja javne svesti o prevenciji kao najefikasnijem načinu brige o sopstvenom zdravlju.




Iz Ministarstva zdravlja posebno se zahvaljuju zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u dosadašnjim akcijama besplatnih pregleda na posvećenosti i uloženom trudu.



"Svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja bude organizovalo do kraja 2018. godine biće deo kampanje 'Rak je izlečiv' koju resorno ministarstvo organizuje sa Javnom medijskom ustanovom RTS", navodi se u saopštenju.



Danas je ekipa Tanjuga posetila KBC "Dragiša Mišović" u kome je, kako je navela kardiolog dr Slavica Radovanović do 13 časova obavljeno 119 kardioloških pregleda i uzeta su 284 uzorka za tumor markere.



Inače, kako je ranije saopšteno iz resornog ministarstva, veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovom akcijom potvrđuje podatak da je u devet dana akcije pregledano više od 170.000 građana Srbije, odnosno blizu 20.000 građana svake poslednje nedelje u mesecu.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva