:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 23, 2018   12:05

0

203

Srbija i Alžir nastavljaju da jačaju vojnu saradnju


Na zasedanju je konstatovano da bi u vremenu kada postoje pretnje koje su unutrašnje i izvan granica zemlje, kao što je terorizam, organizovan kriminal, ilegalne migracije i sajber napadi, obe zemlje trebalo da sarađuju i da imaju zajedničku viziju kako bi se smanjile sve ove opasnosti.



Rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna istakao je da je Ministarstvo odbrane zainteresovano i spremno za nastavak dinamizacije odnosa i razvoj saradnje sa Alžirom i da će Srbija i njeno Ministarstvo odbrane biti pouzdan i siguran partner u sprovođenju zajedničkih dogovora.



Načelnik Uprave za organizaciju logistike pri Generalštabu Oružanih snaga Alžira i kopredsednik alžirskog dela Mešovite komisije General-major Gris Abdelhamid rekao je da saradnja u oblasti odbrane između dve zemlje ima strateški karakter.



"Nastavlja da se razvija sa tendencijom rasta i predstavlja najrazvijeniji oblik bilateralne vojne saradnje koji smo imali sa našim partnerima", ocenio je Gris.



Prema njegovim rečima, najvažnije je potpisivanje sporazuma u oblasti vojne industrije, vojnog obrazovanja i vojne geografije.



Gris je napomenuo da je alžirska strana ubeđena da će se uz dobru volju, koja je uvek bila prikazana sa obe strane, napori i rad, odnosi između naše dve vojske i dalje ojačavati kako bismo stvorili veoma plodan i za obe strane koristan model saradnje.



Trodnevnom zasedanju u Beogradu su prisustvovali i ambasador Alžira, izaslanik odbrane te države u Srbiji, članovi srpskog i alžirskog dela Mešovite komisije i predstavnici JP ''Jugoimport - SDPR''.



U saopštenju Ministarstva odbrane ističe se da tradicionalno prijateljski odnosi alžirskog i srpskog naroda i država predstavljaju odličnu osnovu za dalji nastavak i unapređenje kako vojnoekonomske i vojnoobrazovne saradnje tako i razvoj vojno-vojne i vojnomedicinske saradnje.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva