:

:

TV Most

Foto: Tanjug (Rade Prelić)

clock

Mart 19, 2018   12:05

0

325

Srbija i Nemačka potpisale Memorandum o pomoći povratnicima


Sporazum su potpisali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, ambasador Nemačke Aksel Ditman i predstavnik Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Hajnc Diter Harbes.


Projektom "Inicijativa za inkluziju", kako je rečeno, biće obuhvaćeni Mladenovac, Požarevac, Novi Pazar, Sokobanja, Bečej, Arilje i Kučevo.


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zahvalio je nemačkoj Vladi na podršci u inkluziji povratnika kojih je, kako je rekao, prošle godine bilo oko 1800 građana, a među njima je bilo oko 1.400 Roma.


''Želimo da pomognemo svim njima i mislim da ćemo na ovaj način biti efikasniji kao država i da će povratnici imati ravnopravniji položaj u društvu'', istakao je Đorđević.


Ambasador Nemačke Aksel Ditman rekao je da je Nemačka blisko sarađuje sa Srbijom u oblasti održivog razvoja i unapređenja zapošljavanja.


''Želimo da olakšamo povratnicima integraciju u tržište rada i da iznađemo rešenja u skladu sa njihovim potrebama koja ćemo ostvariti tokom sledeće godine. Uspeli smo da uključimo i Stalnu konferenciju gradova i opština i nadam se da će ovaj model biti uzor i drugim gradovima i opštinama'', naveo je Ditman.


Projekat ''Inicijativa za inkluziju'' osmišljen je kako bi se u lokalnim samoupravama omogućilo zapošljavanje povratnika, tražilaca azila, potencijalnih tražilaca azila, Roma i pripadnika drugih marginalizovanih društvenih grupa.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva