:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Februar 15, 2018   12:05

0

187

Srbija počasni gost Sajma knjiga u Minsku


Sajamski štand Srbije u Minsku biće u znaku izložbe Narodne biblioteke Srbije "Srpska književnost u Prvom svetskom ratu" autora dr Nade Mirkov-Bogdanović i dr Milene Đorđijević, a izložbu prati odgovarajući katalog, na srpskom i beloruskom jeziku.



Na štandu će biti predstavljen deo izdavačke produkcije kroz kapitalna i vredna izdanja Narodne biblioteke Srbije i drugih domaćih izdavača. 

Književnu scenu Srbije predstaviće pisci Zlata Kocić, Goran Petrović i Branko Stevanović, a posetiocima sajma biće na raspolaganju i odgovarajući leksikon pisaca pod nazivom "Pisci iz Srbije", na srpskom i ruskom jeziku. 

Srpski pisci učestvovaće u pratećem Međunarodnom književnom simpozijumu "Pisac i vreme", u okviru kojeg će, 28. februara, biti održano "Srpsko književno veče". 

Značajan doprinos predstavljanju srpskog jezika, književnosti i kulture daće na Sajmu knjiga u Minsku, kroz seriju predavanja, prof. dr Ivan Čarota - istaknuti beloruski slavista, šef Katedre slovenske književnosti Beloruskog državnog univerziteta u Minsku i član Srpske akademije nauka i umetnosti, najavila je Narodna biblioteka Srbije. 

U susret Sajmu knjiga u Minsku, ambasador Republike Belorusije u Beogradu Briljov Valerij i savetnik za političku, kulturnu i naučnu saradnju Ambasade Belorusije Mihail Kažuro uručiće upravniku Narodne biblioteke Srbijeg Laslu Blaškoviću vredna izdanja 21. februara na Međunarodni dan maternjeg jezika.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva